keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kaappien asennusta..

Viimeksi ennen teoria- viikkoamme kokosimme kaapit valmiiksi ja tänään oli vuorossa niiden asennus seinälle. Kaapit tulevat siis kahvilan myyntitiskin takaseinälle, niiden lisäksi kiinnitämme myös yksittäiset tasot kaappien yläpuolelle. Kaappeja on kaksi, toinen pidempi ja toinen lyhyempi ja yhdessä niille tulee pituutta 120 cm. Seinä johon kaapit kiinnitämme on kyprokkia, joten ensin meidän pitää etsiä koolaukset, jotta saamme ruuvit tukevasti kiinni puuhun. Aloitimme etsinnät kohdista, joissa oletimme olevan koolaukset lyömällä naulan läpi ja jos se ottaa vastaan johonkin olemme löytäneet koolaukset. Alla kuvia.
Oletimme koolausten olevan 60 cm välein, mutta emme löytäneet ainuttakaan kohtaa josta naula ei olisi uponnut suoraan seinän läpi. Seinä oli melko hyvin jo täynnä reikiä, joten joudumme vielä tasoittamaan kolot ennen kaappien asennusta. Onneksi saimme lainaksi Boschin sähkötutkan, joka paljastaa myös koolaukset seinässä. Tasoitimme kolot ja annoimme niiden kuivua hetken ennen laitteen käyttöä. Alla kuvia.
Kun tasoitukset olivat kuivuneet tarpeeksi, aloimme etsiä koneen avulla koolauksia. Nehän löytyivätkin hetkessä, joten pääsimme vihdoin eteenpäin. Koolaukset olivatkin 50 cm välein, joten se oli mennyt aluksi vikaan. Etsimme tarvittavalta alueelta koolaukset ja merkkasimme ne teipein. Alla kuvia laitteen käytöstä.
Varmistimme vielä naulan avulla, että kohdat olivat todellakin oikeat. Ne olivat, joten seuraavaksi hioimme tasoitukset ja flägitimme ne harmaiksi. Alla kuvia maalauksesta.
Sillä välin kun annoimme maalin kuivua, teimme suunnitelman kaappien asennukseta. Alla kuva.
Mittasimme oikeat koolauskohdat seinästä ja teimme kaappeihin valmiiksi tarvittavat reiät, jotta niiden kiinnitys olisi helpompaa. Aloitimme isommasta kaapista, toinen piti sitä paikallaan kun toinen porasi ruuvit kiinni. Asetimme vatupassin kaapin päälle, jotta saimme sen suoraksi. Alla kuvia kaappien kiinnityksestä.
Saimme kaapit kiinnitettyä tukevasti seinään vihdoinkin. Seuraavaksi asensimme ovet kaappeihin, siitä kuvia alla.
Lopuksi vielä flägitimme tasoituskohdat varmuuden vuoksi uudestaan, jotta ne eivät jäisi näkyviin. Huomenna jatketaan, kiinnitämme kaapin yläpuolelle tasot, sekä kenties pääsemme maalaamaan taas tekstejäkin! Loppusuoralla ollaan, mutta vielä on muutama pieni homma tekemättä. Alla vielä kuvia kaapista seinällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti