maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kaappien kokoaminen & kehysten maalaus

Viime kerralla teimme kahvilan takaseinään liitutaulun, nyt tarkoituksena on asentaa kaapit paikoilleen. Kokosimme ensin kaapit loppuun, jätimme ovet kiinnittämättä, jotta ne eivät aukea kun laitamme niitä kiinni seinään. Alla kuvia.
Koottuamme kaapit suunnittelimme kohdan johon ne tulevat. Kaapit tulevat alemmas ja taso niiden yläpuolelle. Mittasimme kahvinkeittimestä 30 cm yli, jotta kahvipannua pystyy silti liikuttamaan sen yläpuolella. Tasosta matkaa hyllyyn tuli 80 cm, mitoitimme sen toisesta suunnasta samaan tasoon kuin pöydän reunan. Seuraavaksi aloitimme porauksen.
Porattuamme ensimmäisen reiän huomasimme, että meillä on ainoastaan kiviseinään soveltuvia tulppia, seinä oli kyprokkia. Emme saaneet tähän hätään oikeita tulppia, joten kaappien asennus jäi kesken. Suunnitelmat on kuitenkin tehty, joten ensi kerralla on helppo jatkaa tästä. Sen sijaan aloimme maalaamaan kehyksiä, jotka tulevat liitutaulujen ympärille. Hankimme kaksia erilaisia kehyksiä, tiskin takaseinään tulevat kehykset ovat valkoiset ja aiemmin ulko-oven viereen tekemäämme liitutauluun tulee harmaat kehykset. Valkoisia kehyksiä oli valmiina kaupassa, mutta harmaita ei, joten maalaamme ne. Alla kuva kehyksistä ennen maalausta.
Nämä siis maalataan samalla harmaan sävyllä, jota olemme käyttäneet jo aiemmin. Kun kehykset on maalattu, sahaamme ne oikean mittaisiksi, mutta siitä lisää sitten myöhemmin. Tänään siis maalasimme ne, alla kuvia.
Maalasimme kehykset kahteen kertaan ja jätimme ne kuivumaan. Ensi kerralla on sitten vuorossa kaappien asennusta, sekä vielä yhden uuden tekstin teko! Tällä viikolla meillä on teoriaa, joten ensi viikolla jatketaan. Alla vielä kuvia kehyksistä maalattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti