torstai 24. huhtikuuta 2014

Liitutaulun tekoa & laskelmia...

Tällä kertaa oli vuorossa liitutaulun tekeminen kahvilan myyntipisteen takana olevaan seinään, jonka viimeksi maalasimme harmaaksi. Seinään tulee myös kaapit, mutta emme saaneet vielä iskuporakonetta, joten teemme liitutaulun ensin. Alla kuva seinästä ennen aloittamista.
Laskimme hyllyjen pituudet ja katsoimme mihin kohtaan ne kiinnitetään ennen liitutaulun teon aloittamista. Päätimme sijoittaa hyllyt vasemmalla ja liitutaulun oikeaan reunaan. Katsoimme sopivat etäisyydet reunoista ja teimme suunnitelman.
Suunnittelussa piti ottaa huomioon kehykset, jotka kiinnitämme taulun ympärille. Saimme tehtyä suunnitelman ja aloimme teippaamaan. Piirsimme ensin vatupassilla viivat ja teippasimme niiden päälle. Alla kuvia.
Kun olimme teipanneet, aloitimme maalauksen. Maalaamme ainakin kahteen otteeseen taulun, kenties vielä kolmannen jos tarve vaatii. Alla kuvia maalauksesta.
Maalasimme taulun kertaalleen ja odotimme sen kuivumista uutta kerrosta varten. Sillä välin laskimme kehysten tarvittavat määrät, sillä ne tulevat myös jo aiemmin tehtyyn liitutauluun. Tähän seinään laitamme valkoiset kehykset, toiseen liitutauluun hankimme puunväriset kehykset, jotka maalaamme harmaiksi itse. Alla kuva laskelmista.
Sillä välin kun laskimme, taulu oli kuivunut tarpeeksi uutta kerrosta varten. Maalasimme sen uudestaan ja poistimme suojaukset. Huomenna pääsemme kiinnittämään kaappeja, sen jälkeen puuttuu enää listat ennen kuin kahvilan puoli alkaa olla jo valmis! Alla vielä kuvia liitutaulusta valmiina, huomenna jatketaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti