keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Rimojen asennusta!

Viimeksi koimme hieman vastoinkäymisiä, yrittäessämme laittaa rimoja paikoilleen liiman avulla. Kuten viime päivityksestä voi nähdä, siitä ei tullut mitään. Tänään opettajamme toi meille messinkinvärisiä ruuveja, jotta voimme porata rimat paikoilleen. Sahasimme rimat oikeisiin pituuksiin ja porasimme valmiiksi reiät niistä läpi, jotta ruuvi ei halkaise rimoja. Alla kuvia valmisteluista.
Katsoimme että ruuvit tulevat samaan kohtaan kaikissa laudoissa ja aloitimme kiinnityksen. Yhden riman leveys on 2,1 cm, laitamme aina 4,2 cm välein rimat kiinni. Käytämme apuna kahta riman pätkää, jotta saamme rimat aina allekkain suoraan. Aloitimme pisimmästä reunasta, johon eilen saimme liimalla jäämään yhden riman kiinni. Ruuvasimme senkin varmuuden vuoksi, jotta se ei irtoa siitä itsestään. Alla kuvia rimojen asennuksesta.
Rimojen kiinnitys sujui tänään huomattavasti paremmin kuin eilen. Saimme toisen päätysivun valmiiksi, sen jälkeen oli vuorossa pieni pätkä kopin takana, alla kuva siitä.
Saimme puolet kopista valmiiksi, ennen ruuvien loppumista. Huomenna siis jatketaan, vielä on toinen sivusta kokonaan rimoittamatta. Mittailua ja sahausta taas luvassa siis. Hiomme ja käsittelemme vielä rimojen päädyt lopuksi, jotta niistä saadaan saman väriset kuin sivuistakin. Huomenna siis jatketaan, alla vielä kuvia tänään valmiiksi saaduista kohdista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti