tiistai 1. huhtikuuta 2014

Rimojen asennusta & ongelmia..

Kävimme hakemassa tänään rimat koululta ja toimme ne takaisin ravintolalle. Aikomuksena oli laittaa rimat tänään paikoilleen, asennusliimaa käyttäen. Alla kuva myyntikopin alareunasta, johon rimojen on tarkoitus tulla.
Mittasimme kopin reunat varmuuden vuoksi uudelleen ja aloimme sahaamaan rimoista oikean mittaisia. Rimoista ylijäävät palat voi käyttää päätykohtiin, sillä ne ovat pienempiä kuin pitkät sivut. Alla kuvia sahauksesta.
Sahattuamme rimat oli aika aloittaa niiden paikoilleen laittaminen. Aikomuksena oli siis liimata rimat kiinni XtremeFix- liiman kanssa.
Päätimme aloittaa pitkästä sivusta, aivan ylhäältä. Rimoja tulee siis 12 kpl per sivusta allekkain, aina 4 cm välein. Kaikki oli valmista ja aloitimme liimauksen, siitä kuvia alla.
Liiman kuivumisaika oli 10 minuuttia, joten siinä ajassa rimojen pitäisi jämähtää kiinni. Saimme kuitenkin vain yhden riman pysymään paikoillaan, muut tippuivat seinästä samantien kun niistä päästi irti. Valkoinen liima myös tahrasi kopin melko hyvin, sillä rimat eivät pysyneet lainkaan paikallaan vaan valuivat koko ajan alaspäin, jos niistä päästi irti. Pidimme rimaa paikallaan 10 minuuttia, mutta sekään ei riittänyt. Emme saaneet myöskään rimojen reunoja kiinnittymään toisiinsa, sillä rima oli hieman kiero eikä liiman voima riittänyt pitämään niitä yhdessä. Päätimme olla laittamatta rimoja liimalla, joten huomenna opettajamme tuo meille nauloja tai ruuveja, joilla saamme rimat helpommin kiinni. Rima joka jäi kiinni, oli vielä muutaman tunnin päästäkin vielä liikuteltavissa, joten liima ei tällä kertaa toiminut lainkaan. Jouduimme vielä raaputtamaan liiman jäljet pois kopin alareunasta ja maalaamaan ne kohdat uudelleen mustaksi, jotta valkoista ei jäisi näkyviin. Alla kuvia maalauksesta.
Jätimme rimojen asennuksen siis kesken ja jatkamme huomenna eri välineillä. Liimaus ei ollut kannattava idea, katsotaan huomenna millä sitten lopullisesti kiinnitämme rimat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti