keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Lounaspuolen suunnitelmia

Saatuamme kahvilan suunnittelun valmiiksi, oli aika siirtyä lounastiloihin. Siellä vuorossa olisi tapetointia ja maalausta. Yhteen seinään oli tarkoitus suunnitella jokin kuva / teksti. Tämän tekeminen toteutettaisiin piirtoheittimellä, heijastamalla haluttu kuva suoraan seinään. Päätimme miettiä taas kolme eri vaihtoehtoa, joista voisimme yhdessä ravintolapäällikön kanssa valita mieluisimman. Kiersimme myös jälleen eri kaupoissa katselemassa tilaan sopivia tapetteja. Tapetin ja päätyseinän sävyn pitäisi tietenkin myös sopia yhteen, joten otimme monia eri tapettinäytteitä mukaan tapaamiseen.

Alla kuvia kohteista, jotka kaipaavat muutosta.


Salaattitiskin takana sijaitseva päätyseinä tasoitetaan ja maalataan uudella pintavärillä. Tähän seinään toteutetaan myös piirtoheittimellä tehtävä kuva.


Lasiseinän takana oleva tapetti vaihdetaan ja kaapit maalataan uudella pintavärillä.


Tolpalle haluttiin parempaa käyttöä, joten päätimme tapetoida sen hyllyjen kohdalta, sekä maalata alle jäävän osan uudella pintavärillä. Hyllyjen kohtalo jäi auki. Se tehdäänkö niille mitään, selviää myöhemmässä vaiheessa.


Lounastilassa sijaitsevat kaksi kassapistettä maalataan myös molemmat uudella sävyllä.

Tehtyämme kolme vaihtoehtoista suunnitelmaa oli jälleen aika pitää ravintolan johdon kanssa palaveri. Esittelimme suunnitelmamme, maalisävyjä, sekä eri tapetit jotka olimme valinneet.

Alla kuvat kolmesta eri vaihtoehdosta, joista lopulta yksi valittiin.


Ensimmäisessa suunnitelmassa heijastaisimme piirtoheittimellä tekstejä seinään ja maalaisimme ne. Mietimme yleisiä ravintolaan liittyviä sanoja, jotka sopisivat tulevaan teemaan. Taustaväri olisi vaalea.


Toisessa suunnitelmassa oli kuva vanhanaikaisesta paperikääröstä, jossa lukisi esim. salaattipöydässä saatavilla olevia tuotteita, tai vaihtoehtoisesti jonkin ruuan resepti. Tausta myös tässä vaalea.


Kolmannessa suunnitelmassa piirtäisimme seinälle lautasen, jossa olisi keskellä Unican logo ja piirroshahmon kädet pitävät käsissään haarukkaa ja veistä, "syöden" logoa. Lautanen olisi koristeltu kultaisilla yksityiskohdilla, tausta jälleen vaalea.

Esittelimme myös valitsemamme tapetit, päädyimme lopulta neljään vaihtoehtoon.






Teimme myös photoshopilla luonnoksia siitä miltä tapetit tulisivat kohteissa näyttämään.



Pidimme itse eniten koivutapetista, mutta mietimme sopisiko se välttämättä juuri tänne.  Onneksemme myös ravintolapäällikkö piti siitä todella paljon, joten valinta oli lopulta helppo. Päätimme käyttää koivutapettia myös tolppaan luomaan yhtenäisyyttä tiloihin. Väriksi seiniin valittiin sama sävy kuin koivutapetin taustassa oleva vaalea. Takaseinän kuvasuunnitelmista päädyimme ensimmäiseen, eli heijastaisimme tekstejä seinälle.


Valinnat olivat tehty ja kaikki olivat tyytyväisiä. Palaverin lopussa aloimme vielä miettimään mitä sanoja seinälle tulisi ja päädyimmekin vaihtamaan kaikki yllä näkyvät tekstit ja fontit. Suunnittelu jatkuisi siis sittenkin vielä hetken...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti