perjantai 14. helmikuuta 2014

Tasoitusta ja lasien irroittamista...

Viimeksi maalasimme liitutaulumaalilla, mutta emme ehtineet vielä testaamaan sitä. Nyt se oli kuivunut täysin ja vaikutti hyvältä. Ehkä vedämme vielä uuden kerroksen, mutta ainakin ensimmäiset kirjoitukset jäivät siihen hyvin. Jätimmekin ravintolan asiakkaille viestin täksi päiväksi, kuva liitutaulumaalista alla.
Seuraavaksi päätimme vihdoin irroittaa tiskin takana olevat lasit, sekä niiden sisällä olevan mainosjulisteen. Olemme suunnitelleet siihen koivutapettia, mutta sen päälle asetettavaa pleksiä ei vielä ole tilattu, joten emme voi vielä tapetoida. Otimme kuitenkin lasit pois, jotta näkisimme mitä niiden alta paljastuu. Alla kuva seinästä, kun lasit ovat vielä paikoillaan.
Lasit olivat listan kanssa kiinni tason yläreunassa, sekä metalleilla seinässä. Otimme listat ja metallit pois ja irroitimme lasit. Juliste oli vain tarralla kiinni, joten se lähti vain repimällä, eikä jättänyt mitään jälkiä. Alla kuvia lasien irroituksesta.
Tällä kertaa saimme kaikki lasit ehjänä alas, toisin kuin viimeksi. Lasien alta paljastui melkoisia koloja, joten ei auttanut muu kuin alkaa tasoittamaan. Tasoituksen päälle vedämme pohjamaalin, jotta tasoituskohdat eivät näy tapetin alta. Alla kuvia tasoituksesta.
Tasoitimme kolot ja jätimme tasoitteen kuivumaan. Sillä välin päätimme jatkaa tilan keskellä sijaitsevan tolpan maalaamista. Viime kerralla maalasimme tolpan alareunan, nyt vuorossa on pöydän taso, sekä pientä paikkausta viimeksi maalattuun alareunaan. Kuvia ennen maalausta alla.
Hioimme ja pesimme tason, jotta maali tarttuisi siihen paremmin. Teippasimme taas tarvittavat kohdat ja aloitimme maalaamaan. Taso tulee siis myös mustaksi, samoin kuin alaosan yläreuna. Kuvia maalauksesta alla.
Maalasimme ensimmäisen kerroksen ja odotimme sen kuivumista. Tasoitteet eivät olleet vieläkään kuivuneet, joten emme voineet hioa niitä. Odoteltuamme tarpeeksi maalasimme tason uudelleen ja näin ollen saimme sen tänään valmiiksi. Tasoite ei kuivunut vieläkään tarpeeksi, joten jätimme sen hiomisen ja pohjamaalauksen huomiselle. Alla vielä kuvia valmiista tasosta, sekä seinästä ennen hiomista. Seuraavaksi jatkamme lasiseinän parissa, sekä paikkailemme muutamia kohtia. Ensi viikolla aloitamme kenties kirjainten teon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti